Maine, USA. Groene vlaktes, flamboyante kleuren en ruige kusten. Een grandioze omgeving die het buitengewone lot bezegelde van drie Amerikanen: Daniel J. Wellehan Sr, William Beaudoin en Joseph Cordeau. Hun idee?

Om all-terrain, ultra-resistente, veelzijdige en handgenaaide schoenen te maken, geïnspireerd op Amerindiaanse schoenen. De eerste "Beefroll Penny Loafer", het historische Cytisides model van de jonge Sebago Moc Company, was geboren. Met zijn uitzonderlijk leder, solide stiksels en stevige zool, werd het al snel de meest iconische bestseller van zijn tijd.

Geboren in Maine, is Sebago een internationaal merk geworden: de schoenen worden gemaakt in de Dominicaanse Republiek, Mexico, El Salvador en ook door een paar gespecialiseerde producenten in Zuidoost-Azië. Sebago schoenen zijn en zullen altijd gemaakt worden door de deskundige handen van handgeselecteerde ambachtslieden die voldoen aan onze strenge normen om de hoogste kwaliteit schoeisel te garanderen.

DE OORSPRONG

Het woord "sebago" vindt zijn oorsprong bij de Amerindiaanse volkeren en betekent "grote wateren".

In 1946 was het al de naam van Sebago Lake, een van de grootste meren in de staat Maine.

« JOHN »

Flexibel en slijtvast, de naam van Sebago's eerste bootschoenen is een eerbetoon aan de onnavolgbare elegantie van John Fitzgerald Kennedy. Sportieve, strakke lijnen die de moderniteit van een trainer combineren met het praktische van een bootschoen. Afbeeldingsonderschrift: Een fervent supporter van het merk, de 35e president van de Verenigde Staten van Amerika belichaamt Sebago chic: klassiek met een avant-gardistische twist.

1970

DE DOCKSIDES LEGENDE

Na een revolutie in de schoenenwereld met zijn "Penny Loafers", innoveerde Sebago met het ontwerpen van zijn allereerste Docksides en zijn mythische Portland model. Ontworpen om net zo comfortabel te zijn op het land als op zee, is hun succes zo groot dat hun naam onmiddellijk synoniem wordt met alle bootschoenen. Comfortabel, onvermoeibaar en duurzaam, vestigden zij definitief Sebago's reputatie en stuwden het merk voort onder 's werelds toonaangevende schoenfabrikanten.

1971

SEBAGO MOC COMPANY WORDT SEBAGO

PREPPY STIJL ICOON

Voordat het een stijl was, was de "preppy" look een term die werd gebruikt om studenten te beschrijven op prep scholen, de meest beroemde voorbereidende klassen in de Verenigde Staten. Vanaf de jaren 1950, Sebago en zijn klassieke "Dan" loafers overspoelden de campussen om de benchmark voor casual elegantie te worden.

In 1980 werd Sebago vermeld in het legendarische "Official Preppy Handbook", een bestseller boek dat bijna 38 weken bovenaan de bestseller lijst bleef staan, waarin de auteurs op humoristische wijze de essentiële kenmerken van de moderne student beschreven.

EEN PENNY VOOR DAN

De term "Penny Loafers" wordt nu gebruikt om Sebago's klassieke "Dan" loafers te beschrijven, als verwijzing naar een van de meest verrassende gewoonten in de modegeschiedenis.

Omdat een twee-cent muntstuk genoeg was om een noodoproep te doen vanuit een telefooncel in de jaren 1930, zegt de legende dat studenten in Amerikaanse voorbereidende klassen het in de gleuf van hun mocassins lieten glijden. Een praktijk die nog steeds in zwang is onder geleerden.

1980-1990

DE LUCHT, DE ZON EN DE ZEE

Populair bij schippers, zeilers en scheepseigenaren voor hun tijdloze elegantie en zekere grip, zijn Sebago's Docksides natuurlijk geassocieerd met veel van 's werelds grote marine races. In de jaren 1980, zeilden de beroemde rubber-zool schoenen met corrosiebestendige messing oogjes naast Gary Jobson in de America's Cup in 1983, maar ook in de Celebrity Regatta, de Newport Bermuda Race en de O-Star. In de jaren 1990, bevestigde Sebago haar status als leider in nautische schoenen door de officiële leverancier te worden van de uitrusting van het Amerikaanse zeilteam.

1993

Sebago's huidige slogan, "Made with care, built to last", wordt gecreëerd. Het is nog steeds de handtekening van het bedrijf.

2001

Moonwalks, salto's en legendarische optredens. Sebago mocassins worden regelmatig gedragen door Michael Jackson, een van de grootste artiesten van de 20e eeuw.

HANDMADE

The human hand is a triumph of complex engineering. It's the perfect tool to create excellence.

DURABLE

We choose the best leathers and materials to create resistant and reliable quality goods.

CONTEMPORARY

Modern products that bind tradition with a true vocation for modernity.

ELEGANT

Only true icons can thrive within any dress code or fashion wave, and still remain a reference point for elegance.

TIMELESS

Only a few brands in the world can claim to make products that get better and better with time. Sebago is one of them.